Ana içeriğe atla

Lisans Öğrencisi Katılımlı Araştırma Projeleri için başvurular 30 Eylül 2024 - 1 Kasım 2024  arasında BAP Otomasyonu üzerinden yapılacaktır.

E. Lisans Öğrencisi Katılımlı Araştırma Projeleri

E.1. Program Esasları

1. Üniversitemizin lisans düzeyinde okuyan başarılı öğrencilerin araştırma faaliyetlerinin teşvik edilmesi ve bu öğrencilerin deneyim kazanması amacıyla oluşturulmuş projelerdir. 2024 yılında Lisans Öğrencisi Katılımlı Araştırma projelerine verilecek destek miktarı ve proje süresi üst sınırları aşağıdaki tabloda belirtilmiştir. Projelerin bütçe ve süresi aşağıda belirtilen miktarları aşmamalıdır. Lisans Öğrencisi Katılımlı Araştırma projelerinde yalnızca sarf malzemesi, hizmet alımı ve yolluk kalemlerinde bütçe harcamaları kabul edilecektir.

Lisans Öğrencisi Katılımlı Araştırma Projesi

Toplam proje süresi (en fazla)

12 ay

Toplam proje bütçesi (en fazla)

10.000 TL (KDV DAHİL)

2. Projelere verilecek toplam destek miktarı BAP bütçesi ile sınırlıdır.

3. Daha önce aynı konuda SUBÜ BAPK’dan destek alınmamış olması gerekir.

4. Lisans Öğrencisi Katılımlı Araştırma Projeleri için başvuru tarihleri 30 Eylül - 1 Kasım 2024 tarihleri arasındadır.

5. Lisans Öğrencisi Katılımlı Araştırma projelerinde ara rapor gerekmemektedir. Ancak sonuç raporu beklenmektedir.

6. Kabul edilen projelerde yürütücülerin, başlangıç tarihinden itibaren ilk 6 ay içinde en az bir kez harcama yapmaları beklenmektedir. Proje başlangıç tarihinden itibaren ilk 6 ay içinde harcama yapılmayan projeler iptal edilir.

7. Lisans Öğrencisi Katılımlı Araştırma projelerinde akademik makale veya bildiri şeklinde yapılan yayınlar çıktı olarak sunulabilir. Proje sonuçlarının yayına dönüşmemesi durumunda sonuç raporu çıktı olarak kabul edilir ancak yayın çıkarma potansiyeli olan projelere değerlendirmede öncelik tanınır. BAP Koordinatörlüğü tarafından desteklenen projeler kapsamında gerçekleştirilen her türlü yayınlarda, “Bu çalışma Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü tarafından Desteklenmiştir. Proje Numarası: ….” (“This work was supported by Scientific Research Projects Coordination Unit of Sakarya University of Applied Sciences. Project Number: ….”) şeklinde veya benzer anlama gelecek bir ibarenin bulunması zorunludur.

8. Lisans Öğrencisi Katılımlı Araştırma projeleri için ek bütçe ve ek süre verilmez.

9. Proje yürütücüsü doktora, tıpta uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi personeli olmalıdır. Bir yürütücü, aynı anda en fazla 2 (iki) Lisans Öğrencisi Katılımlı Araştırma Projesi yürütücülüğü yapabilir. Proje yürütücüsü ile lisans öğrencisi araştırmacılar farklı bilim dallarından olabilir.

10. Süresi bitmesine rağmen sonuçlandırılmamış projesi bulunan, diğer projelerden yerine getirilmemiş ara rapor veya zamanı geçmiş yayın koşulu yükümlülüğü bulunan proje yürütücüleri, ilgili yükümlülüklerini başarıyla sonuçlandırmadan Lisans Öğrencisi Katılımlı Araştırma projesine başvuramaz. BAP Komisyonu tarafından yaptırım uygulanan araştırmacılar ise yaptırım süresi dolmadan herhangi bir türde yeni proje başvurusu yapamaz ve yeni projelerde araştırmacı olarak görev alamaz.

11. Projelerde sadece SUBÜ’ye kayıtlı lisans öğrencileri araştırmacı olarak çalıştırılabilir.

12. Projelerde araştırmacı olarak görev alacak öğrenciler eğitimlerinin normal süresinde olmaları ve başvuru itibariyle en az 2.00 not ortalamasına sahip olmaları zorunludur.

13. Öğrenciler öğrenimlerinin 3. Yarıyılından itibaren başvuru yapabilirler. Öğrenciler öğrenimlerinin son döneminde proje başvurusu yapamaz. Öğrencilerin öğrenimlerinin 7. döneminde yaptıkları başvuruların proje bitiş tarihinin mezuniyet tarihini geçmemesi beklenir.

14. Projelerde araştırmacı olarak görev alan kişilere proje kapsamında bir ücret ödenmez.

15. Bir projede en az 1 en fazla 3 öğrenci görev alabilir. Projelerin toplam bütçesi her durumda 10.000 TL’dir ve projede birden fazla öğrencinin görev alması proje toplam bütçesini değiştirmez.

16. Bir projede birden fazla öğrencinin görev alması durumunda öğrenciler aynı veya farklı bölümlerden olabilir.

17. Bir öğrenci öğrenimi boyunca yalnızca 1 (bir) Lisans Öğrencisi Katılımlı Araştırma projesinde araştırmacı olabilir.

18. Lisans Öğrencisi Katılımlı Araştırma projelerinde bursiyer çalıştırılmaz.

E.2. Başvuru Süreci

1. Proje başvuruları bap.subu.edu.tr adresindeki BAP Otomasyonu üzerinden online olarak gerçekleştirilecektir.

2. Projelerin değerlendirilme ve uygulanma süreçleri, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Uygulama Yönergesi‘nde belirtildiği şekilde gerçekleştirilecektir.