Ana içeriğe atla

2024 yılında Hızlı Destek Projeleri için başvurular tüm yıl boyunca açıktır. Proje başvurularınızı https://bap.subu.edu.tr adresindeki BAP Otomasyonu üzerinden yapabilirsiniz.

 

Projelerin Değerlendirilmesi

BAP Koordinatörlüğüne sunulan proje önerileri, gerekli koşulları sağlayıp sağlamadığının incelenmesi amacıyla ön değerlendirmeye alınır. Ön değerlendirme aşamasında şartları sağlayan proje önerileri, Koordinatör tarafından alanı ile ilgili komisyon üyesine sevk edilir. Komisyon üyesi sunulan projeyi gerekli gördüğü takdirde hakemlerin veya konuyla ilgili uzmanların görüşüne gönderebilir. Ardından proje başvurusu komisyon değerlendirmesine sunulur. Komisyon proje içeriğinde değişiklik yapabilir. Değerlendirmeye alınan proje önerileri, kabul veya ret edilir.

Komisyon, proje ekibinin önceki projelerinde gerçekleştirdikleri çalışmaları ve bilimsel yayınları da dikkate alarak projenin desteklenip desteklenmeyeceğine karar verir. Komisyon değerlendirme sürecinin tüm aşamalarında, gerekli görürse konuyla ilgili uzmanlardan yardım isteyebilir. Komisyon, gerekli gördüğü hallerde tüm projeler için proje ekibinden izleyicilere de açık olabilecek sözlü sunumda bulunmalarını isteyebilir.

Projeler, komisyon tarafından karar verilmesi ve bu kararın BAP Komisyon Başkanı tarafından onaylanması ile kabul edilir.

 

B. HIZLI DESTEK PROJELERİ

B.1. Program Esasları

1. 2024 yılında Hızlı Destek projelerine verilecek destek miktarı ve proje süresi üst sınırları aşağıdaki tabloda belirtilmiştir. Projelerin bütçe ve süresi aşağıda belirtilen miktarları aşmamalıdır. Hızlı destek projelerinde yalnızca sarf malzemesi, yazılım-demirbaş-yedek parça-makine-techizat, hizmet alımı, yolluk ve bursiyer kalemlerinde bütçe harcamaları kabul edilecektir.

 

Hızlı Destek Projesi

Toplam proje süresi (en fazla)

12 ay

Toplam proje bütçesi (en fazla)

60.000 TL (KDV DAHİL)

 

2. Projelere verilecek toplam destek miktarı BAP bütçesi ile sınırlıdır.

3. Daha önce aynı konuda SUBÜ BAPK’dan destek alınmamış olması gerekir.

4. Başvurularda herhangi bir zaman kısıtlaması yoktur. Yıl boyunca başvuru yapılabilir.

5. Hızlı destek projelerinde ara rapor gerekmemektedir. Ancak sonuç raporu beklenmektedir.

6. Kabul edilen projelerde yürütücülerin başlangıç tarihinden itibaren ilk 12 ay içinde en az bir kez harcama yapmaları beklenmektedir. Proje başlangıç tarihinden itibaren ilk 12 ay içinde harcama yapılmayan projeler iptal edilir. Proje bitiş tarihine 1 aydan daha az süre kaldığında satınalma başvurusu yapılamaz.

7. Hızlı destek projelerinde yayın şartı bulunmaktadır. 2024 yılı projelerinde yayın şartı olarak, Hızlı Destek Proje sonuçlarının proje tamamlandıktan sonra en geç 2 (iki) yıl içinde, Science Citation Index (SCI), Science Citation Index-Expanded (SCIE), Social Science Citation Index (SSCI), Arts and Humanities Citation Index (A&HCI), Emerging Science Citation Index (ESCI), Scopus indeksleri kapsamında veya TR Dizinde yer alan dergilerde yayınlanması beklenmektedir. BAP Koordinatörlüğü tarafından desteklenen projeler kapsamında gerçekleştirilen her türlü yayınlarda, “Bu çalışma Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü tarafından Desteklenmiştir. Proje Numarası: ….” (“This work was supported by Scientific Research Projects Coordination Unit of Sakarya University of Applied Sciences. Project Number: ….”) şeklinde veya benzer anlama gelecek bir ibarenin bulunması zorunludur. Ayrıca 2024 yılında desteklenecek hızlı destek projelerinden yayın olarak sağlık ve fen bilimlerinde SCI, spor ve sosyal bilimlerde SCI, SSCI veya ESCI dergilerde yayınlandığı takdirde diğer projelerde ilave olarak 10.000 TL BAP bütçesi proje yürütücüsüne tanımlanacaktır. En fazla 3 yayın için ek bütçe verilecektir. Yayın teşvikte kullanılacak yayınlar sadece bir kez kullanılabilir.

8. Hızlı destek projelerine yayın teşviği kapsamında 2021,2022,2023 yılı projelerinden gelen yayınlar için ek bütçe başvuru aşamasında talep edilebilir.

9. Hızlı destek projeleri için ek bütçe verilmeyecektir.

10. Proje yürütücüsü doktora, tıpta uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi personeli olmalıdır. Bir yürütücü, aynı anda en fazla 1 (bir) Hızlı Destek Projesi yürütücülüğü yapabilir. Proje yürütücüsü kendi projeleri haricinde başka projelerde de en fazla 4 (dört) projede araştırmacı olarak görev alabilir.

11. Hâlihazırda hızlı destek projesi devam eden bir proje yürütücüsü, yeni bir hızlı destek projesine başvuramaz. Süresi bitmesine rağmen sonuçlandırılmamış projesi bulunan, diğer projelerden yerine getirilmemiş rapor veya zamanı geçmiş yayın koşulu yükümlülüğü bulunan proje yürütücüleri, ilgili yükümlülüklerini başarıyla sonuçlandırmadan hızlı destek projesine başvuramaz. BAP Komisyonu tarafından yaptırım uygulanan araştırmacılar ise yaptırım süresi dolmadan herhangi bir türde yeni proje başvurusu yapamaz ve yeni projelerde araştırmacı olarak görev alamaz.

12. Projelerde araştırmacı çalıştırılabilir. Araştırmacılar öğretim elemanları, proje konusu ile ilgili lisans veya lisansüstü öğrenim görmekte olan öğrenciler veya bu eğitimlerini tamamlamış uzmanlığı nedeniyle projede görev verilen kişiler olabilir. Araştırmacıların Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde ikamet etmeleri gerekir. Projelerde araştırmacı olarak görev alan kişilere, proje kapsamında ücret ödenmez.

13. Hızlı destek projelerinde bursiyer çalıştırılabilir. Bursiyerlerin SUBÜ’de eğitim gören yüksek lisans veya doktora öğrencileri olmaları beklenir.  Bursiyerlerin burs ücreti alabilmesi için herhangi bir kurum veya işyerinde çalışmıyor olması gerekir. Türkiye’de ikamet etmeleri ve kırk yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir. Bursiyerlerin aynı anda başka bir projede veya TÜBİTAK yurtiçi lisansüstü burs programı bursiyeri olmaması gerekir. Bir projede en fazla 2 (iki) bursiyer görev alabilir ve aylık limitler dahilinde ücret ödenebilir. Bursiyer öğrencilere ödenecek aylık burs miktarının üst sınırı tezli yüksek lisans öğrencileri için 6000 TL ve doktora öğrencileri için 9000 TL’dir.

14. Hızlı destek projelerinde bilimsel etkinlik katılımları desteklenir. Yurtiçinde sadece yolluk, yevmiye ve konaklama ücretleri için destek verilir ve en fazla 3 günlük yasal yolluk yevmiye ve konaklama ücreti ödenir (Yurtiçi yaklaşık en fazla 5000 TL). Yurtdışında sadece yevmiye için destek verilir ve en fazla 3 günlük yasal yevmiye ücreti ödenir (Yurtdışı yaklaşık en fazla 15000 TL). Etkinlik için olan bu maliyet proje başvuru aşamasında yolluk kaleminde proje bütçesi içerisinde belirtilmelidir. Bilimsel etkinlik katılım ücretleri toplam proje bütçesinin %20’sini aşamaz. Bir projeden en fazla 1 kişi etkinliğe katılabilir. Bir kişi BAP’tan yılda sadece 1 kez bilimsel etkinliklere katılım için destek alabilir. Bilimsel etkinliğin katılım ücreti desteklenmez.

15. 2024 yılında BAP Komisyonu tarafından ülkemizin ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin Bilimsel Araştırma Politikaları dikkate alınarak öncelikli alanlar Yapay zeka, Dijital dönüşüm, Uygulamalı eğitim olarak belirlenmiştir. Bu öncelikli alanlardaki hızlı destek başvurularında projelere %50 ek bütçe sağlanacaktır.

 

 

B.2. Başvuru Süreci

1. Proje başvuruları bap.subu.edu.tr adresindeki BAP Otomasyonu üzerinden online olarak gerçekleştirilecektir.

2. Projelerin değerlendirilme ve uygulanma süreçleri, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Uygulama Yönergesi‘nde belirtildiği şekilde gerçekleştirilecektir.

 

DOSYA LİNKLERİ

Hızlı Destek Projesi Başvuru Şablonu (form halinde - gerçek başvuru otomasyondan yapılacaktır)