Ana içeriğe atla

Projelerinizle ilgili işlemleri BAP OTOMASYONU üzerinden yapabilirsiniz. 

Ara rapor, sonuç raporu ve bursiyer girişleri ile ilgili sayfanın altındaki formları kullanabilirsiniz.

BAP Otomasyonu giriş: bap.subu.edu.tr

 

ÖNEMLİ: Projenizde yaşanabilecek her türlü gelişme ile ilgili  BAP birimini mevzuatta belirtilen süreler içerisinde BAP OTOMASYONU üzerinden ve gerektiğinde sözlü olarak da bilgilendirmeyi unutmayınız. Projelerle ilgili BAP Birimine bildirilmesi gereken gelişmeler bu sayfada belirtilenlerle sınırlı olmayabilir. Örneğin;

- Proje içeriğinin (veya tezin içeriğinin) değişmesi
- Proje isminin (veya tezin isminin) değişmesi
- Proje bütçesinde ihtiyaç duyulan değişiklikler
- Tez danışmanının değişmesi
- Öğrencinin yatay geçiş yapması
- Öğrencinin veya hocanın üniversitedeki görevlerinden ayrılması, görev değişikliği veya emeklilik
- Öğrencinin veya hocanın adının/soyadının değişmesi
- Öğrencinin tezi tamamlayamaması sonucunda ilişiğinin kesilmesi
- Projenizin iptal edilme/sonlandırılma ihtiyacı
- Araştırmacı değişikliği

ve benzeri tüm gelişmelerle ilgili lütfen BAP Birimi ile BU GELİŞMELER GERÇEKLEŞMEDEN ÖNCE irtibata geçiniz.

 

Projeden çıkan yayınların bildirilmesi

Projeniz devam ederken veya sonlandıktan sonra projeniz sonucunda ortaya çıkan her türlü makale, bildiri, kitap vb. yayınlarınızı BAP Birimi'ne bildirmeniz gerekmektedir. Yayınlarınızın PDF olarak bir kopyasını BAP OTOMASYONU üzerinden bize ulaştırabilirsiniz.

 

Ara Rapor Teslimi

BAP OTOMASYONU üzerinden Proje Ara Raporu ’nu doldurunuz. Proje ara raporu BAP Komisyonu tarafından onaylandıktan sonra proje devam eder. 12 AYDA BİR TÜM BAP VE TEZ PROJELERİ İÇİN ARA RAPOR VERİLMESİ ZORUNLUDUR. PROJENİN 12 AYLIK BÖLÜMÜ GEÇTİKTEN SONRA TAKİP EDEN 1 AY İÇİNDE ARA RAPOR VERİLMESİ GEREKİR. RAPOR TESLİM EDİLMEDİĞİ TAKDİRDE PROJE İPTAL EDİLİR VE SUBÜ BAP YÖNERGESİNDE BELİRTİLEN CEZAİ ŞARTLAR UYGULANIR.

 

Sonuç Raporu Teslimi

BAP OTOMASYONU üzerinden Proje Sonuç Raporu ’nu doldurunuz (AŞAĞIDA LİNKİ VERİLEN WORD DOSYASINI DOLDURUP OTOMASYONA YÜKLEYEBİLİRSİNİZ). PROJENİN BİTİŞ TARİHİNDEN SONRA TAKİP EDEN 3 AY İÇİNDE SONUÇ RAPORU VERİLMESİ GEREKİR. RAPOR TESLİM EDİLMEDİĞİ TAKDİRDE SUBÜ BAP YÖNERGESİNDE BELİRTİLEN CEZAİ ŞARTLAR UYGULANIR.

 

Ek Süre Talebi

BAP OTOMASYONU üzerinden Ek süre talebinizi yapınız. Ek süre talebi BAP Komisyonu tarafından onaylandıktan sonra proje devam eder. EK SÜRE TALEBİ TOPLAM PROJE SÜRESİNİN %50’SİNİ GEÇEMEZ. EK SÜRE TALEBİ EN FAZLA 12 AY OLABİLİR. EK SÜRELER İLE BİRLİKTE MAKSİMUM PROJE SÜRESİ 36 AYDIR. PROJE EK SÜRE TALEBİ PROJE BOYUNCA YALNIZ 1 DEFAYA MAHSUS VERİLEBİLİR. EK SÜRE TALEPLERİNİN SÖZLEŞMEDE BELİRTİLEN BİTİŞ TARİHİNDEN EN GEÇ 1 AY ÖNCE GERÇEKLEŞTİRİLMESİ GEREKMEKTEDİR.

 

Ek Bütçe Talebi

BAP OTOMASYONU üzerinden Ek bütçe talebinizi yapınız. Ek bütçe talebi BAP Komisyonu tarafından onaylandıktan sonra proje devam eder. HIZLI DESTEK VE TEZ PROJELERİNDE EK BÜTÇE TALEP EDİLEMEZ. BÜTÇE KALEMLERİNİN TAMAMI KARŞILANDIKTAN SONRA EK BÜTÇE VERİLMEZ, ARTAN BAKİYE KULLANDIRILMAZ. BİR PROJEDE SADECE 1 KEZ EK BÜTÇE TALEBİ YAPILABİLİR.

 

Bütçe Değişikliği Talebi

BAP OTOMASYONU üzerinden bütçe değişikliği talebinizi yapınız. Bütçe değişikliği talebi BAP Komisyonu tarafından onaylandıktan sonra proje devam eder. HER PROJEDE PROJE KALEMLERİ ARASINDA BÜTÇE DEĞİŞİKLİĞİ SADECE 1 DEFA YAPILABİLİR.

 

Projeyi askıya alma

BAP OTOMASYONU üzerinden projeyi askıya alma talebinizi yapınız. Talebiniz BAP Komisyonu tarafından onaylandıktan sonra proje devam eder. SAĞLIK SORUNU VEYA ÖNCEDEN ÖNGÖRÜLMEYEN ZORUNLU HALLERDE, BAP KOMİSYONU PROJENİN NORMAL SÜRESİNDEN SAYILMAMAK ÜZERE ÇALIŞMAYI 12 AYA KADAR ASKIYA ALABİLİR.

 

Proje isim değişikliği

BAP OTOMASYONU üzerinden isim değişikliği talebinizi yapınız. Proje isim değişikliği talebi BAP Komisyonu tarafından onaylandıktan sonra proje devam eder.

 

Yürütücü değişikliği

BAP OTOMASYONU üzerinden yürütücü değişikliği talebinizi yapınız. Yürütücü değişikliği talebi BAP Komisyonu tarafından onaylandıktan sonra proje devam eder.

 

Yeni Araştırmacı/Bursiyer Ekleme

BAP OTOMASYONU üzerinden yeni araştırmacı veya bursiyer ekleme talebinizi yapınız. Talep BAP Komisyonu tarafından onaylandıktan sonra proje devam eder.

 

Araştırmacı/Bursiyer Çıkarma

BAP OTOMASYONU üzerinden yeni araştırmacı veya bursiyer ekleme talebinizi yapınız. Talep BAP Komisyonu tarafından onaylandıktan sonra proje devam eder.

 

Proje İptali

BAP OTOMASYONU üzerinden iptal talebinizi yapınız. Talep BAP Komisyonu tarafından onaylandıktan sonra proje iptal edilebilir ve iptal şartları SUBÜ BAP yönergesi doğrultusunda BAP komisyonu tarafından belirlenir.

 

 

BURSİYER GİRİŞ İŞLEMLERİ 

Bursiyer SGK giriş işlemlerinin yapılması

Projenizde bursiyer olacaksa bursiyerin mutlaka SGK kaydının yapılması gerekir. SGK Giriş Dilekçesi, SGK Bursiyer Bilgi Formu, SGK Bursiyer Öğrenci Çalıştırma Sözleşmesi ‘ni ıslak imzalı olacak şekilde doldurunuz. Bu belgeler ile birlikte bursiyerin öğrenci belgesi orijinal olarak ve kimlik fotokopisi ile birlikte toplam 5 belgeyi BAP birimine teslim ediniz.

 

Bursiyer burs ödemesi için talep yapılması

Her ayın ilk haftasında bir önceki ayın burs ödemesi için bursiyer ödeme formunu doldurarak ekleri ve harcama talebi ile birlikte BAP birimine teslim ediniz.

 

Bursiyer SGK çıkış işlemlerinin yapılması

Bursiyerinizin görev süresi dolduğunda SGK çıkış işlemlerinin yapılması için BAP birimine başvurmanız gerekir. Bu talebinizi burs süresi dolmadan önce yapmanız gereklidir. SGK Çıkış Dilekçesi ‘ni ıslak imzalı olarak BAP birimine teslim ediniz.