Bilimsel Toplantı Düzenleme Projeleri başvuruya tüm yıl boyunca açıktır. Yıl boyunca başvuru yapılabilir.
F. BİLİMSEL TOPLANTI DÜZENLEME PROJELERİ
F.1. Program Esasları
1. Üniversitemizin düzenlediği bilimsel içerikli konferans, kongre ve sempozyum etkinliklerini desteklemek amacıyla oluşturulmuş projelerdir. 2024 yılında Bilimsel Toplantı Düzenleme projelerine verilecek destek miktarı ve proje süresi üst sınırları aşağıdaki tabloda belirtilmiştir. Projelerin bütçe ve süresi aşağıda belirtilen miktarları aşmamalıdır. Bilimsel Toplantı Düzenleme projelerinde yalnızca sarf malzemesi, yazılım-demirbaş-yedek parça-makine-teçhizat, hizmet alımı ve yolluk kalemlerinde bütçe harcamaları kabul edilecektir. Organizasyon Giderleri (Bildiri-özet kitabı, CD yazım-basımı, afiş, duyuru, broşür, etkinlik programı, yaka kartı, katılım belgesi, not çoğaltma, bloknot, kalem, USB bellek vb.) bu kapsamda desteklenmektedir.
|
Bilimsel Toplantı Düzenleme Projesi |
Toplam proje süresi (en fazla) |
6 ay |
Toplam proje bütçesi (en fazla) Ulusal Etkinlik |
100.000 TL (KDV DAHİL) |
Toplam proje bütçesi (en fazla) Uluslararası Etkinlik |
200.000 TL (KDV DAHİL) |
2. Projelere verilecek toplam destek miktarı BAP bütçesi ile sınırlıdır.
3. Başvuruların etkinlik tarihinden en az 3 (üç) ay önce yapılmış olması gerekir.
4. Başvurularda herhangi bir zaman kısıtlaması yoktur. Yıl boyunca başvuru yapılabilir.
5. Bilimsel Toplantı Düzenleme projelerinde ara rapor istenmemektedir. Ancak sonuç raporu beklenmektedir. Sonuç raporu toplantı yapılış amacı, katılımcı sunumları, toplantının hedef kitlesi ve ulaşılan hedefleri açıklamalı olarak kapsamalı; ayrıca toplantıda verilen tüm online ve basılı çıktılar rapor ekinde sunulmalıdır.
6. Kabul edilen projelerde yürütücülerin, proje sonuçlanma tarihinden en az 2 ay önce satın alma başvurularını tamamlamış olmaları gerekmektedir.
7. Etkinliklerde kullanılan her türlü basılı malzemede ve ilgili duyuru web sayfasında “Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü tarafından desteklenmiştir.” ibaresi yer almak zorundadır.
8. Bilimsel Toplantı Düzenleme projelerinde yayın şartı bulunmaktadır. Etkinlik sonunda online veya basılı bildiri kitabı çıktı olarak sunulmalıdır. Yayınların ISBN’i alınmış bir kitapçık (Proceeding) içerisinde yayınlanması gerekmektedir. Etkinlik sonucu yayınlanan bildiri kitabında “Bu çalışma Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü tarafından Desteklenmiştir. Proje Numarası: ….” (“This work was supported by Scientific Research Projects Coordination Unit of Sakarya University of Applied Sciences. Project Number: ….”) şeklinde veya benzer anlama gelecek bir ibarenin bulunması zorunludur.
9. Bilimsel Toplantı Düzenleme projeleri için ek bütçe verilmeyecektir.
10. Düzenlenecek etkinliğin Düzenleme Kurulu itibariyle Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tarafından düzenlenmesi gerekmektedir. Diğer üniversitelerin düzenlediği etkinlikler desteklenmeyecektir.
11. Proje yürütücüsü doktora, tıpta uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi personeli olmalıdır.
12. Süresi bitmesine rağmen sonuçlandırılmamış projesi bulunan, diğer projelerden yerine getirilmemiş ara rapor veya zamanı geçmiş yayın koşulu yükümlülüğü bulunan proje yürütücüleri, ilgili yükümlülüklerini başarıyla sonuçlandırmadan Bilimsel Toplantı Düzenleme projesine başvuramaz. BAP Komisyonu tarafından yaptırım uygulanan araştırmacılar ise yaptırım süresi dolmadan herhangi bir türde yeni proje başvurusu yapamaz ve yeni projelerde araştırmacı olarak görev alamaz.
13. Projelerde araştırmacı çalıştırılabilir. Araştırmacılar öğretim elemanları, proje konusu ile ilgili lisans veya lisansüstü öğrenim görmekte olan öğrenciler veya bu eğitimlerini tamamlamış uzmanlığı nedeniyle projede görev verilen kişiler olabilir. Araştırmacıların Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde ikamet etmeleri gerekir. Projelerde araştırmacı olarak görev alan kişilere proje kapsamında bir ücret ödenmez.
14. Bilimsel Toplantı Düzenleme projelerinde bursiyer çalıştırılmaz.
F.2. Başvuru Süreci
1. Proje başvuruları bap.subu.edu.tr adresindeki BAP Otomasyonu üzerinden online olarak gerçekleştirilecektir.
2. Projelerin değerlendirilme ve uygulanma süreçleri, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Uygulama Yönergesi‘nde belirtildiği şekilde gerçekleştirilecektir.